Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken boos: mascottes en medewerkers protesteren in Rome

11-05-2021, 16.22 uur

De mascottes van nagenoeg alle Italiaanse pretparken hebben vanmiddag geprotesteerd in Rome. Ze kwamen samen op het bekende plein Piazza del Popolo, waar voor de gelegenheid een podium was neergezet. Ook veel medewerkers van attractieparken trokken naar de Italiaanse hoofdstad.

Ze zijn kwaad omdat de overheid de pretparken tot 1 juli gesloten wil houden. Voor veel andere sectoren, zoals musea, sportscholen en restaurants, komen de versoepelingen eerder. Onbegrijpelijk, vinden de attractieparken. Zij spreken over discriminatie.

Afgelopen week werd al een petitie opgestart in de hoop de politiek wakker te schudden. Die is iets meer dan 40.000 keer getekend. Met de actie in Rome probeerde men opnieuw om de autoriteiten op andere gedachten te brengen. De parken willen gelijkgesteld worden aan andere buitenactiviteiten.

Restaurants
"Of open ons desnoods samen met de overdekte restaurants, dat zouden we ook nog begrijpen", zegt Giuseppe Ira, directeur van pretpark Leolandia en voorzitter van branchevereniging Parchi Permanenti Italiani. "Maar op deze manier, als allerlaatste, dat valt niet uit te leggen."

Volgens Ira gingen in de sector vorig jaar 10.000 banen verloren door de coronacrisis. Dit jaar zouden opnieuw veel banen op de tocht staan. Hij wijst ook op de wens van de overheid om binnenkort weer buitenlandse toeristen te ontvangen in Italië. "Helaas treffen zij dan wel gesloten pretparken aan."

Minuut stilte
Op het Piazza del Popolo werd vanmiddag een minuut stilte gehouden om aandacht te vragen voor de penibele situatie. Vervolgens lieten de enkele honderden aanwezigen ballonnen los. Er was ook tijd voor dans en muziek, met de mascottes uit onder meer Gardaland, MagicLand, Leolandia, Mirabilandia, Zoomarine en CanevaWorld.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be