Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen

Plan om verlaten pretpark in Duitsland nieuw leven in te blazen

10-05-2021, 22.08 uur

Een verlaten attractiepark in de Duitse stad Oberhausen gaat over een tijdje waarschijnlijk weer open. Er zijn plannen om het voormalige CentrO Park, gelegen naast het grote CentrO-winkelcentrum, nieuw leven in te blazen. Het terrein moet getransformeerd worden tot een vestiging van pretparkketen Karls Erlebnis-Dorf.

Het concept van Karls Erlebnis-Dorf is op dit moment al te vinden op vijf plekken in Duitsland: Rövershagen, Elstal, Zirkow, Warnsdorf en Koserow. De vijf themaparken staan in het teken van het boerderijleven. Naast doe-attracties is er hier en daar ook plek voor familieachtbanen en kleinschalige thrillrides.

Het park in Oberhausen zou de zesde Karls-vestiging kunnen worden. CentrO Park opende in 1996. Tussen 2013 en 2016 werd de bestemming Sea Life Abenteuer Park genoemd, onder de vlag van de Britse eigenaar Merlin Entertainments.

Legoland
In de hoop meer bezoekers te trekken werden destijds enkele attracties toegevoegd, waaronder een waterbaan. Dat had niet het gewenste resultaat. Tegenwoordig is Merlin alleen nog de uitbater van de aangrenzende overdekte trekpleisters Sea Life Oberhausen en Legoland Discovery Centre Oberhausen.

De bouwplannen voor Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen zijn nog in ontwikkeling, bevestigen betrokken aan Duitse media. Het project is nog niet officieel aangekondigd. "Maar we zijn op de goede weg", wil CentrO-manager Marcus Remark kwijt.

Meer Karls Erlebnis-Dorf Oberhausen
Duitsland verliest een pretpark

Duitsland verliest een pretpark

05-04-2016, 16.19 uur

Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be