Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park rekent op opening in mei: attractiepark in beeld voor proefproject

10-05-2021, 13.50 uur

Europa-Park bereidt zich voor op een opening rond Pinksteren. Het grootste attractiepark van Duitsland is door de overheid geselecteerd voor een modelproject, bedoeld om te onderzoeken of pretparken veilig open kunnen in coronatijd. Achter de schermen zijn de voorbereidingen al in volle gang.

In Duitsland mogen attractieparken, in tegenstelling tot dierentuinen, vooralsnog geen bezoekers ontvangen. Door deel te nemen aan de pilot zou Europa-Park al binnen afzienbare tijd de poorten kunnen openen. Voorwaarde is wel dat het aantal coronabesmettingen in de omgeving daalt. Pinksteren valt dit jaar in het weekend van 22 en 23 mei.

Waarschijnlijk zullen bezoekers zich vooraf moeten laten testen op het coronavirus. De exacte details ontbreken nog. Daarover is Europa-Park nog in gesprek met de autoriteiten. Over de heropening van waterwereld Rulantica wordt ook nagedacht, melden regionale media.

Rechtszaak
Europa-Park en Rulantica zijn sinds 2 november 2020 dicht. De enige plek in Duitsland waar het momenteel mogelijk is om achtbaanritjes te maken, is het Noord-Duitse pretpark Heide Park. Daar spande de directie met succes een rechtszaak aan tegen de overheid.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be