Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland neemt eindelijk Plopsa Hotel in gebruik

09-05-2021, 13.02 uur

Het is eindelijk mogelijk om een kamer te boeken in het nieuwe Plopsa Hotel van Plopsaland De Panne. Ruim zes maanden later dan gepland kunnen pretparkbezoekers blijven slapen in het hotelcomplex van 25 miljoen euro. Eigenlijk had de opening al op 23 oktober vorig jaar plaats moeten vinden.

Door de coronamaatregelen werd dat moment meerdere keren uitgesteld. Ook nu is nog niet het volledige hotel in gebruik. "We gaan open op 35 procent van de normale capaciteit", vertelt directeur Steve Van den Kerkhof.

De reden: bij slecht weer moeten bezoekers hun maaltijden nuttigen op hun kamer, omdat restaurant Le Grand Buffet nog gesloten moet blijven. "We willen de hotelgasten voldoende ruimte geven om dit op een comfortabele manier te kunnen doen."

Kasteel
Daarom zijn momenteen alleen de grootste kamers en de suites beschikbaar. Bij gunstige weersomstandigheden kunnen hotelgasten voor hun diner terecht in het Prinsessia-kasteel. De attractie De Koffiekopjes is voor de gelegenheid omgebouwd tot een eetzaal.

Het Plopsa Hotel, vormgegeven als een klassiek theater, telt 117 kamers. Tien daarvan zijn neutrale suites. Elf themasuites staan in het teken van tv-series als Piet Piraat, Kabouter Plop, Samson & Marie, Wickie de Viking en Maya de Bij. Zodra de coronaregels het toestaan, kunnen gasten iets drinken in de JOE Bar en de Proximus Cocktailbar.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be