Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Toch een ander thema voor zweefmolen Plopsaland: tv-serie Nachtwacht

07-05-2021, 10.30 uur

De veelbesproken zweefmolen van Plopsaland De Panne krijgt toch een ander thema dan gedacht. Voortaan staat de bijna 70 meter hoge attractie in het teken van de Studio 100-serie Nachtwacht, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. De nieuwe naam wordt Nachtwacht-Flyer.

Nachtwacht gaat over een bovennatuurlijk trio dat de strijd aanbindt met boosaardige wezens. De jongerenreeks wordt sinds 2015 uitgezonden. Inmiddels zijn er ook Nachtwacht-bioscoopfilms en -theatershows gemaakt.

Eerder heette de zweefmolen in Plopsaland ROX-Flyer, vernoemd naar de tv-serie ROX. In maart kon Looopings melden dat er plannen waren om de attractie aan te kleden in de stijl van twee Vlaamse influencers. Dat zorgde voor een enorme landelijke mediarel met een stortvloed aan haatreacties. Een petitie tegen het plan werd tienduizenden keren getekend.

25-jarig bestaan
Plopsaland schrok zo van de commotie dat besloten werd om het concept voorlopig in de ijskast te zetten. De directie liet weten dat het altijd al de bedoeling was geweest om de zweefmolen slechts tijdelijk te laten draaien om de influencers. Uiteindelijk zou de attractie een totaal ander thema krijgen, namelijk het 25-jarig bestaan van moederbedrijf Studio 100.

Nu wijkt men toch weer af van dat plan. "We hebben beide concepten - Nachtwacht en 25 jaar Studio 100 - ontwikkeld en uiteindelijk ging de voorkeur toch uit naar Nachtwacht", verduidelijkt de voorlichter. Plopsaland De Panne gaat weer open op zaterdag 8 mei, na een maandenlange coronasluiting.Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be