Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Video: pretparkfans dolgelukkig dankzij heropening Heide Park

02-05-2021, 12.15 uur

De heropening van het Duitse pretpark Heide Park zorgde zaterdagochtend voor heel wat blije gezichten. Na een coronasluiting van een half jaar gingen de poorten van het Noord-Duitse attractiepark dit weekend weer open. Een uitzondering, want alle andere Duitse parken moeten voorlopig gewoon gesloten blijven.

Heide Park spande een rechtszaak aan om een heropening af te dwingen, met succes. De rechter gaf het park toestemming om weer bezoekers te ontvangen, mits zij allemaal een negatieve coronatest kunnen tonen die maximaal 24 uur oud is.

Duitsers kunnen zich ter plekke laten testen, bij een testcentrum op de parkeerplaats. Dat kost 18 euro voor mensen van buiten de deelstaat Nedersaksen. Nederlanders die langs willen komen, hebben sowieso een negatieve test nodig als ze de grens over gaan. Heide Park accepteert zelf geen Nederlandse testuitslagen omdat de geldigheid daarvan niet gecheckt kan worden.

Houten achtbaan
Blijven slapen bij Heide Park is nog niet mogelijk: het Abenteuerhotel en het Holiday Camp moeten voorlopig gesloten blijven. Ondanks de beperkte capaciteit liepen de wachttijden bij sommige attracties zaterdagmiddag behoorlijk op. Met name bij houten achtbaan Colossos moesten bezoekers vrij lang in de rij staan.

Tot wanneer de toegangstests verplicht zijn, is nog niet duidelijk. Heide Park is van plan om dagelijks open te blijven tot en met komend najaar. Tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar. Op dit moment toont de ticketshop alleen entreebewijzen voor de komende dagen. Die kosten 36 euro per persoon, een stuk minder dan de reguliere toegangsprijs van 52 euro.Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be