Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: ijskoude nachten op de Toverland-camping, maar wel veel te beleven

02-05-2021, 21.48 uur

Hoewel de heropening van Toverland nog een paar weken op zich laat wachten, heeft het Limburgse attractiepark dit weekend wel alvast de Toverland-camping opengesteld. De komende maanden kunnen bezoekers blijven slapen op het Pop-Up Summer Camp. Zolang de attracties gesloten moeten blijven, wordt gezorgd voor een alternatief programma met bijvoorbeeld rondleidingen achter de schermen.

Daar bleek al tijdens het eerste weekend veel animo voor te zijn. Een hoop pretparkfans grepen hun kans om op plaatsen te komen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor bezoekers, zoals de vaargeul van wildwaterbaan Djengu River en de baan van wing coaster Fenix. De gratis rondleidingen duren ongeveer één uur.

Geïnteresseerden moesten wel wat over hebben voor die exclusieve tours, want met een gevoelstemperatuur van 2 graden onder nul was de eerste nacht behoorlijk blauwbekken in de tentjes. Verblijfsgasten die de komende tijd willen langskomen, doen er goed aan om een elektrisch kacheltje mee te nemen. Toverland heeft zelf ook enkele kacheltjes te huur.

Tovertuin
Voor campinggasten is de Tovertuin opengesteld, het buitengebied naast het overdekte gedeelte Land van Toos. Ze kunnen daar voetballen, volleyballen, badmintonnen en gebruikmaken van speeltoestellen, waterspeelplaatsen, het doolhof en het klimparcours. Zaterdagmiddag stak directeur Jean Gelissen jr. zelf de handen uit de mouwen bij het opbouwen van de voetbaldoeltjes.

Op het campingterrein staat ook een pingpongtafel. Het hoogtepunt voor fans is een wandeling naar de top van de 35 meter hoge houten achtbaan Troy. Daarvoor moet 30 euro per persoon bijbetaald worden. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is vooraf reserveren noodzakelijk. Zeven dagen zitten al vol.

Lunch en diner
Op het Pop-Up Summer Camp zijn 87 ingerichte tenten beschikbaar, geschikt voor twee, vier of zes personen. Het is ook mogelijk om met een eigen tent, camper of caravan langs te komen. Ontbijtjes kunnen tegen betaling afgehaald worden bij evenementenlocatie Magische Medina. Voor lunch en diner is er de tijdelijke ToverTruck op de parkeerplaats.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be