Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium opent nieuwe achtbaan Kondaa op 8 mei

28-04-2021, 12.46 uur | Reacties

De spectaculaire nieuwe achtbaan van Walibi Belgium gaat open op zaterdag 8 mei, gelijktijdig met de seizoensstart. Dat heeft het Waalse pretpark vanochtend officieel bekendgemaakt. Ook ging een YouTube-serie over de ontwikkeling van de attractie van start.

De marketingcampagne rond de 50 meter hoge rollercoaster barst vandaag los. Kondaa is de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux, met een topsnelheid van 113 kilometer per uur. De attractie, gebouwd door de gerenommeerde firma Intamin, ligt in een nieuw Afrikaans themagedeelte van 4,5 hectare.

In de eerste aflevering van de videoserie wordt dieper ingegaan op het verhaal achter Kondaa. Dat gaat over "een reusachtig monster recht uit de diepste krochten van de aarde", dat meer dan vijfduizend jaar geleden "overal terreur zaaide". Nu is het wezen terug.

Duurste
Kondaa is het grootste en duurste bouwproject in de geschiedenis van Walibi Belgium, vertelt algemeen directeur Jean-Christophe Parent. Voor het thema werd voortgeborduurd op het bestaande Exotic World. Men omschrijft het concept als "een verloren wereld aan de rand van het park".Meer Walibi Belgium
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be