Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Duits attractiepark Heide Park komend weekend weer open: coronatest verplicht

27-04-2021, 16.35 uur

Het grootste pretpark van Noord-Duitsland start het seizoen op zaterdag 1 mei. Heide Park spande een rechtszaak aan om een heropening af te kunnen dwingen, ondanks dat de overheid daar geen toestemming voor geeft. Vorige week werd duidelijk dat het attractiepark gelijk heeft gekregen van de rechter.

En Heide Park laat er geen gras over groeien: vanaf komend weekend zijn bezoekers alweer welkom. "We zijn goed voorbereid op de situatie dankzij ons uitgebreide hygiƫne- en veiligheidsprotocol", zegt directrice Sabrina de Carvalho.

Aan de heropening zijn wel strenge voorwaarden verbonden. Om de kans op coronabesmettingen te minimaliseren, mogen personen van 6 jaar en ouder alleen naar binnen op vertoon van een negatieve coronatest.

Testresultaat
Bezoekers kunnen een negatief PCR-testresultaat tonen afkomstig van een officiƫle gezondheidsinstantie of een erkend testcentrum. Het bewijs mag maximaal 24 uur oud zijn.

Ook is het mogelijk om tussen 07.30 uur en 18.00 uur een sneltest te doen bij een testcentrum op de parkeerplaats van het park. Dat kost 18 euro voor mensen die niet uit de deelstaat Nedersaksen komen. Het plaatsen van een reservering kan via asb-testzentrum.covidservicepoint.de.

Vaccinatiebewijs
Wie minimaal vijftien dagen geleden volledig gevaccineerd is, hoeft bij binnenkomst alleen een vaccinatiebewijs te laten zien. Verder is het dragen van mond- en neusmaskers verplicht in de attracties, wachtrijen en winkels. De maximale capaciteit werd naar beneden bijgesteld. Iedereen moet online een ticket op datum kopen.

Andere Duitse pretparken kijken momenteel jaloers naar Heide Park. Parken als Movie Park Germany, Phantasialand, Holiday Park en Europa-Park zouden ook dolgraag weer opengaan. Zij hebben nog totaal geen zicht op een openingsdatum.

Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be