Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Oranje boven: Walibi Holland viert Koningsdag met vlaggetjes op achtbaantrein

27-04-2021, 14.00 uur

Eén van de achtbanen in Walibi Holland is feestelijk aangekleed ter gelegenheid van Koningsdag. De trein van boomerang coaster Speed of Sound werd voorzien van tientallen oranje vlaggetjes. Dat is te zien in een video op social media.

Door de snelheid - 76 kilometer per uur - krijgen de vlaggetjes tijdens de rit heel wat te verduren. "Wij vieren Koningsdag op onze eigen manier", schrijft het pretpark bij een filmpje van de uitgedoste achtbaan.

Speed of Sound, geopend in 2000, is 285 meter lang en 35,5 meter hoog. Passagiers leggen de rit - met drie inversies - zowel vooruit als achteruit af. In eerste instantie was de coaster blauw met geel. Sinds 2011 is de baan oranje.

Seizoensstart
Walibi Holland had eigenlijk open willen zijn op Koningsdag, maar daar stak het kabinet een stokje voor. Nu wordt toegewerkt naar een seizoensstart op dinsdag 11 mei.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be