Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Trollenkoning Efteling komt met eigen Koningsdag-speech

26-04-2021, 19.25 uur

De Efteling schuift de Trollenkoning naar voren om Koningsdag te vieren. Ter gelegenheid van de nationale feestdag, die morgen plaatsvindt, geeft de bekende trol uit het Sprookjesbos een heuse 'speech'. Dat is te zien in een lollig filmpje dat op social media verscheen.

Zoals altijd komt er weinig zinnigs uit de Trollenkoning: in zijn brabbelverhaal zijn slechts enkele woorden verstaanbaar, waaronder "landgenoten", "koekhappen", "stofzuiger" en "nationale toost". "Er zijn nog wat onduidelijkheden maar het klinkt alsof het een mooie dag gaat worden", laat de Efteling weten.

Ter gelegenheid van Koningsdag zijn de gordijntjes bij de trol oranje gekleurd. De Trollenkoning is sinds 1988 te vinden in het Sprookjesbos. Zijn kenmerkende stem werd ingesproken door oud-ontwerpcoördinator Peter van Ostade.

Gesloten
Voor het tweede jaar op rij zal de Efteling tijdens Koningsdag gesloten zijn vanwege de coronapandemie. Het is de bedoeling om op dinsdag 11 mei weer open te gaan.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be