Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Osnabrück

Teststraat bij dierentuin doneert deel inkomsten aan het park

22-04-2021, 13.41 uur | Reacties

Hoe meer mensen een coronatest ondergaan bij de Duitse dierentuin Zoo Osnabrück, hoe meer inkomsten het park heeft. De uitbaters van een sneltestcentrum doneren 5 procent van alle inkomsten aan het dierenpark. Voor burgers zijn de coronatests gratis: voorlopig worden de kosten betaald door de overheid.

De teststraat werd gebouwd op een parkeerplaats die Zoo Osnabrück gebruikt op drukke dagen. Er kunnen ongeveer 150 personen per uur getest worden.

Uitbater is Joachim Fiedler van lichtbedrijf Digiled, dat het park in deelstaat Nedersaksen al langer sponsort. "Omdat we de dierentuin een warm hart toedragen, doneren we 5 procent van de netto-opbrengst", zegt hij. "Elke test helpt dus ook de dieren in de dierentuin."

Verplicht
Het maken van een afspraak kan via testzentrum-zoo.de. Parkdirecteur Andreas Busemann verwacht dat coronatests binnen afzienbare tijd verplicht worden voor dierentuinbezoekers. Met het opzetten van het testcentrum is het dierenpark daar alvast op voorbereid.

Meer Zoo Osnabrück
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be