Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Heide Park in extase: Duits pretpark mag weer open van de rechter

21-04-2021, 14.19 uur

Bij het Duitse attractiepark Heide Park kan de vlag uit. Het pretpark in deelstaat Nedersaksen stapte naar de rechter om een heropening af te dwingen, onder strikte voorwaarden. Dat had succes: Heide Park kreeg gelijk. Het park mag binnenkort weer open voor bezoekers, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

"We zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee", vertelt de voorlichtster. "Het is geweldig nieuws." Een exacte openingsdatum kan ze nog niet geven. "We moeten nog een heleboel zaken regelen. Hopelijk kunnen we volgende week een datum noemen."

Heide Park beargumenteerde in de rechtszaal dat het park op een veilige manier open kan dankzij een opgesteld hygiëneconcept. Dat houdt in: het halveren van de maximale capaciteit en het verplichten van mondkapjes en toegangstests bij bezoekers en personeel.

Wandeling
Daar ging de rechtbank van Lüneburg in mee. Volgens de rechter is het aannemelijk dat het virus zich nauwelijks verspreidt in de buitenlucht, mits aan bovengenoemde voorwaarden voldaan wordt. "Een bezoek aan een pretpark kan in principe vergeleken worden met een wandeling in de buitenlucht", is de conclusie.

"En voor de plekken waar mensen blijven hangen, zorgt het hygiëneconcept ervoor dat er geen verhoogd infectierisico is. Bovendien heeft het bedrijf als voordeel dat het zich, in tegenstelling tot winkels in stadscentra en beurzen, vrijwel uitsluitend in de buitenlucht bevindt."

Testcentrum
De uitspraak geldt vooralsnog alleen voor Heide Park en niet voor andere pretparken in de deelstaat, legt de woordvoerster uit. Het attractiepark in Soltau was al voorbereid op het invoeren van coronatests. Op de parkeerplaats werd onlangs een testcentrum neergezet. De overheid kan nog twee weken in hoger beroep gaan.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be