Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The London Resort

London Resort presenteert plannen voor dinogebied met twee achtbanen

20-04-2021, 13.20 uur

Hoewel nog allerminst zeker is of attractiepark The London Resort daadwerkelijk gebouwd gaat worden, worden er al concrete plannen gemaakt voor themagebieden. De initiatiefnemers van het Engelse pretparkresort presenteren vandaag ontwerpen voor Base Camp, een parkdeel dat volledig in het teken staat van dino's.

Het is de bedoeling dat The London Resort opengaat in 2024. In Base Camp vinden bezoekers dan "brullende dinosaurussen, twee achtbanen, geavanceerde darkrides, interactieve opgravingen en een belevingsrestaurant", zo valt te lezen in een persbericht.

Daarbij is ook aandacht voor "onderbelichte helden" als de Engelse paleontologe Mary Anning. "Het ontwerp laat zien hoe een hedendaags prehistorisch natuurreservaat eruit zou kunnen zien", vertelt directeur Pierre-Yves Gerbeau. "En in tegenstelling tot populaire films die dino's bestempelen als vijanden, gaat het hier lang niet altijd fout. We bouwen een land dat een eerbetoon is aan dino's."

Lanceringen
De eerste achtbaan in het gebied wordt "één van de snelste in Europa", aldus Gerbeau. Hij beschrijft de baan als een ruim één kilometer lange flying coaster met meerdere lanceringen en een topsnelheid van zo'n 115 kilometer per uur. Van enorme heuvels zal geen sprake zijn. "De attractie blijft laag bij de grond, om het vliegen van de Quetzalcoatlus goed na te kunnen bootsen."

Een ander hoogtepunt in Base Camp moet een overdekt theater worden met 1500 zitplaatsen, gebouwd in een enorme glazen koepel. Toeschouwers kunnen zich verheugen op "adembenemende shows in een dichtbegroeid tropisch bos". In een 4D-simulator komen bezoekers oog in oog te staan met ichthyosauriërs, mosasauriërs en andere prehistorische onderwaterwezens.

Onderwaterzicht
Eten en drinken kan in een familierestaurant aan de rand van een groot meer óf in een bijzonder belevingsrestaurant. Met behulp van enorme videoschermen wordt daar onderwaterzicht gesimuleerd. Verder spreekt men in het persbericht over een interactieve darkride met game-elementen, klimwanden, kabelbanen, archeologische tunnels en een familieachtbaan.

In januari dit jaar werd de bouwaanvraag voor The London Resort officieel ingediend. Vorige maand bleek dat het gebied waar de trekpleister moet komen te liggen een beschermde status heeft gekregen.

Vertraging
Directeur Gerbeau leek eerder niet zo onder de indruk van die wijziging, maar nu geeft hij toe dat de beslissing voor vertraging kan zorgen. "Het is correct en gepast dat we wat extra tijd nemen om onze rapporten te herzien, zodat we alle aangekaarte problemen kunnen oplossen", zegt hij.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer The London Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be