Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Italiaanse pretparken woedend: waarschijnlijk pas op 1 juli open

20-04-2021, 10.07 uur

De pretparken in Italië mogen waarschijnlijk pas op 1 juli de poorten openen. Dat staat in het nieuwe stappenplan van de regering. De parken zijn woedend, vooral omdat veel andere sectoren al eerder aan de slag kunnen.

Op 26 april gaan de musea in Italië weer open, 15 mei volgen onder meer de buitenzwembaden. Op 1 juni is het de beurt aan sportscholen én mogen mensen weer binnen in restaurants dineren. Pretparken worden op de routekaart gelijkgesteld aan overdekte evenementen als beurzen en congressen. Zij moeten dus wachten tot 1 juli.

Onbegrijpelijk, vindt onder andere Gardaland. Directeur Aldo Maria Vigevani wijst erop dat pretparken in Engeland en de Verenigde Staten juist als eerste weer open mogen, omdat een bezoekje zich grotendeels in de buitenlucht afspeelt. Het risico op besmetting zou daarom veel kleiner zijn dan tijdens een beurs of in een restaurant.

Gevolgen
Het besluit van de regering heeft voor de Italiaanse parken verstrekkende gevolgen. In vergelijking met 2019 kelderde de omzet vorig jaar met 60 procent. Toen mochten de pretparken in Italië eind mei weer open. 2021 zou dus een nóg slechter jaar kunnen worden, terwijl de vaccinatiecampagne inmiddels begonnen is.

De directeur van Leolandia, Giuseppe Ira, waarschuwt dat er duizenden banen op de tocht staan. Hij eist dat pretparken net zo behandeld worden als vergelijkbare sectoren. Als dat niet gebeurt, wil Ira actie gaan voeren.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be