Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerkers gebruiken nieuwe app bij achtbanen

26-05-2021, 15.07 uur

De Efteling heeft een speciale app ontwikkeld voor het personeel bij de achtbanen. Met behulp van een tablet kan een medewerker zitplaatsen digitaal toewijzen aan bezoekers. Vervolgens laat de zogenoemde pre-seater-app aan collega's in het station zien welke plekken bij het volgende ritje bezet zullen zijn en welke niet.

In coronatijd moeten bij veel attracties stoelen leeg blijven om genoeg afstand te houden. Voor Efteling-werknemers brengt dat vaak een hoop gepuzzel met zich mee, omdat het aantal personen per gezelschap steeds wisselt.

Dankzij de app is voor het personeel nu in één oogopslag duidelijk welke plekken gebruikt kunnen worden. "Dit maakt het voor medewerkers makkelijker om een gast sneller van een zitplaats te voorzien", laat een woordvoerder weten.

Wachten
"Collega's in de controlekamer en het station kunnen sneller zien welke beugels geopend moeten worden en welke dus gesloten kunnen blijven." Dat scheelt een hoop tijd, weet de voorlichter. "Dit betekent ook dat de gast minder lang hoeft te wachten."

Het idee ontstond vorig jaar bij twee medewerkers van de Python. "Bij iedere binnenkomende trein werden alle beugels geopend, terwijl meer dan de helft van de karretjes leeg was." Door gebruik te maken van de app wordt het personeel minder zwaar belast. "Deze beugels zijn vrij zwaar om dicht te doen, zeker voor een langere periode."

Baron 1898
Het systeem wordt ook gebruikt bij de achtbanen Baron 1898 en Max & Moritz. De Efteling is sinds vorige week weer toegankelijk na een lange coronasluiting. Binnenattracties als Symbolica en Vogel Rok mogen nog niet open.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be