Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Onbeperkt wachtrijen overslaan in Parc Astérix gaat 89 euro kosten

27-04-2021, 16.10 uur

Het Franse pretpark Parc Astérix introduceert een nieuwe betaalde voorrangsservice, vergelijkbaar met de Fast Lane in Walibi Holland en de Speedy Pass in Walibi Belgium. Bezoekers kunnen betalen om de wachtrijen bij veel attracties over te slaan. Het digitale reserveringssysteem heet Filotomatix.

Vorig jaar werd het concept gratis aangeboden als een extra service tijdens de coronacrisis. Vanaf dit seizoen gaat Filotomatix geld kosten. Het systeem wordt ingezet bij de attracties OzIris, Tonnerre de Zeus, La Trace du Hourra, Goudurix, Pégase Express, Romus et Rapidus, Le Grand Splatch, Menhir Express, L'Oxygénarium en Attention Menhir.

De duurste variant - Illimité ('Onbeperkt') - kost 89 euro. Daarmee hoeven bezoekers nergens meer in de rij te staan. Wie kiest voor Or ('Goud'), betaalt 39 euro op de dag zelf of 35 euro in de voorverkoop voor één keer versnelde toegang per attractie. Verder is er de optie Argent ('Zilver') voor 29 euro, die de actuele wachttijd bij een attractie halveert.

6 of 8 euro
Daarnaast is het mogelijk om voor de genoemde attracties én bij de attractie Discobelix eenmalig te betalen om niet te hoeven wachten. Die optie heet Unité ('Eenmalig'). Parc Astérix vraagt 6 of 8 euro per attractie.

Filotomatix werkt met behulp van een mobiele website. Bezoekers reserveren daarop een plek in een attractie. Als ze aan de beurt zijn, moeten ze een code laten scannen door een medewerker. Het systeem vervangt de oude Pass Rapidus, die 30 euro kostte en te gebruiken was bij acht attracties.

Gesloten
In 2021 bedraagt de reguliere entreeprijs van Parc Astérix 53 euro voor volwassenen en 45 euro voor kinderen. Het pretpark hoopt eind mei weer open te kunnen gaan. Voorlopig moeten attractieparken in Frankrijk gesloten blijven vanwege het coronavirus.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be