Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Blackpool Pleasure Beach

Engels pretpark plant boom ter nagedachtenis aan prins Philip

18-04-2021, 11.42 uur

Het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach brengt een eerbetoon aan de overleden prins Philip. Bij een achtbaan in het attractiepark werd dit weekend een boom geplant ter nagedachtenis aan de echtgenoot van koningin Elizabeth, die op 9 april stierf.

Amanda Thompson, directrice van Blackpool Pleasure Beach, bewaart warme herinneringen aan de Britse prins. "Hij was ontzettend grappig", zegt ze daarover. "Hij liet me altijd lachen door heel ongemakkelijke vragen te stellen. Het was zijn bedoeling dat iets geks zou antwoorden. Ik moest wel honderd keer nadenken over mijn antwoorden."

In de buurt van de lanceerachtbaan Icon, geopend in 2018, staat nu een Philip-boom. Thompson plantte de boom samen met parlementslid Scott Benton. Op een bijbehorend bordje valt te lezen: "In memory of HRH The Prince Philip, Duke of Edingburgh. An icon who will live on through us all at Pleasure Beach."

Begrafenis
De pretparken in Engeland zijn sinds maandag 12 april weer open voor publiek. Gisteren werd in de parken om 15.00 uur lokale tijd een minuut stilte gehouden vanwege de begrafenis van de prins.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Blackpool Pleasure Beach
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be