Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: onderdelen van oude Efteling-attracties Polka Marina en Monsieur Cannibale duiken op

19-05-2022, 13.30 uur

Van de verdwenen Efteling-attracties Polka Marina en Monsieur Cannibale zijn niet alle onderdelen verloren gegaan. Enkele herkenbare attributen hebben een prominente plek gekregen bij Café De Efteling, een ontmoetingsplek voor Efteling-personeel. Dat is te zien op foto's die Looopings binnenkreeg.

Café De Efteling ligt achter het attractiepark, aan de Horst. Het gebouw bevindt zich op een steenworp afstand van Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor zieke kinderen. In het verleden was de locatie daadwerkelijk in gebruik als café. Enkele jaren geleden nam de Efteling de horecagelegenheid over. Tegenwoordig fungeert het als clubhuis voor medewerkers.

Om het cafeetje aan te kleden in Efteling-sferen, zijn rondom het bouwwerk enkele Efteling-rekwisieten verschenen. Zo staan er drie kookpotten - rood, geel en blauw - van Monsieur Cannibale. Ook de bekende walvis van bootjesmolen Polka Marina heeft hier na lang twijfelen een nieuwe plek gekregen.

Waterachtbaan
Bij het buitenterras van het café staat bovendien al een tijdje een oude boot van waterachtbaan De Vliegende Hollander. Efteling-liefhebbers zullen verder een schommelbank herkennen. Dat decorstuk werd in het verleden gebruikt voor entertainmentacts met Droomvlucht-elfjes.

Overigens zijn even verderop, in de tuin van Villa Pardoes, nog meer oude Efteling-onderdelen te vinden: een karretje van De Oude Tufferbaan, een bobslee van de Bob en de witte olifant die voorheen bij het Kinderbad op het Anton Pieckplein stond.

Efteling Museum
Eerder werden delen van verwijderde attracties weleens ondergebracht in de tuin van het Efteling Museum, gelegen aan het Anton Pieckplein in het attractiepark. Daar staan nu een oldtimer en een stuk van de oude Python-baan. De Efteling heeft er tot nu toe voor gekozen om daar geen bakjes van de Bob, Polka Marina en Monsieur Cannibale neer te zetten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be