Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds Amsterdam

Toegangstests zijn geen succes voor Madame Tussauds: slechts handjevol bezoekers

18-04-2021, 13.39 uur

Madame Tussauds Amsterdam is niet tevreden over een pilot met verplichte toegangstests. De wassenbeeldenattractie in de hoofdstad mocht zaterdag één dagje open voor bezoekers, op voorwaarde dat zij zich vooraf lieten testen op het coronavirus. Het liep echter geen storm.

Naast het kopen van een entreekaartje was het noodzakelijk om een afspraak te maken bij een speciale teststraat, via de website testenvoortoegang.nl. De testcapaciteit in Amsterdam bleek echter beperkt te zijn, waardoor alle tijdslots al snel vol zaten. Een test mag bij binnenkomst niet ouder zijn dan veertig uur.

Normaal gesproken moet de trekpleister op de Dam het voor een groot deel hebben van nieuwsgierige passanten. Voorbijgangers die zaterdag op de bonnefooi naar binnen wilden, moesten weggestuurd worden. Uiteindelijk werden slechts enkele honderden tickets verkocht, terwijl er plek was voor tweeduizend personen.

Anderhalf uur
"Mensen kopen geen kaartje voor een museum waar ze van tevoren een test voor moeten doen en maar anderhalf uur binnen kunnen zijn", zei directeur Quinten Luykx afgelopen week al. De bezoekers die zaterdag wél kwamen opdagen, hadden het interactieve museum dan ook praktisch voor zichzelf.

Mocht het kabinet ervoor kiezen om toegangstests te verplichten bij locaties als Madame Tussauds, dan is het nog maar de vraag of de attractie überhaupt opengaat. Luykx vreest dat het amper de moeite zal zijn. "Dan is de kans groot dat wij dicht blijven."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Madame Tussauds Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be