Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Duitse dierentuinen in onzekerheid: wel of niet open?

18-04-2021, 19.32 uur

De dierentuinen in Duitsland verkeren in grote onzekerheid door het aanscherpen van de coronaregels. Of een dierenpark open mag blijven, verschilt namelijk per gebied. Zelfs binnen deelstaten is er geen eenduidig beleid.

Zo kan het voorkomen dat sommige dierentuinen in de regio Noordrijn-Westfalen de poorten moeten sluiten, terwijl andere parken open mogen blijven zonder extra beperkingen. Weer andere dierenparken zijn alleen toegankelijk voor bezoekers die een negatieve coronatest op zak hebben.

Afgelopen maandag moest bijvoorbeeld Kölner Zoo sluiten. Zoo Duisburg en Der Grüne Zoo Wuppertal zijn vanaf morgen dicht. Allwetterzoo Münster, dat onlangs een testcentrum installeerde op het parkeerterrein, laat vanaf 19 april alleen nog mensen binnen met een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud.

Mondmaskers
Kinderen in de schoolleeftijd moeten zich ook laten testen. Een negatieve testuitslag zorgt er niet voor dat bezoekers zich niet meer aan de reguliere coronaregels hoeven te houden: mond- en neusmaskers zijn alsnog overal verplicht.

Testen is niet noodzakelijk bij ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen, behalve als bezoekers ook de binnenlocaties Tropenparadies en Dschungel Abenteuer willen betreden. Zoo Krefeld blijft voorlopig gewoon open, al moeten bezoekers van 6 jaar en ouder nu wel overal een medisch mondkapje dragen. Eerder was dat daar nog niet nodig.

Nederlanders
Voor Nederlanders is een bezoek aan een Duitse dierentuin sowieso niet echt aantrekkelijk: wie een dagje over de grens gaat, moet tegenwoordig een negatieve coronatest kunnen tonen. Het Nederlandse kabinet adviseert overigens om helemaal niet naar het buitenland te reizen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be