Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Deze politieke partijen zijn vóór het onmiddellijk heropenen van de Efteling

20-04-2021, 16.56 uur

De Efteling zal nog even moeten wachten op een heropening. Een motie van PVV-leider Geert Wilders over het zo snel mogelijk openen van het Brabantse sprookjespark kreeg vandaag steun van zes andere politieke partijen in de Tweede Kamer. Daarmee was er geen meerderheid.

PVV-fractievoorzitter Wilders diende de motie afgelopen week in tijdens een debat over de coronamaatregelen. Het voorstel werd ook ondertekend door Wybren van Haga van Forum voor Democratie.

De PVV en Forum voor Democratie stemden logischerwijs vóór. Ook Denk, 50Plus, JA21, de BoerBurgerBeweging en de SGP schaarden zich achter de oproep, zo bleek vandaag. Dat resulteerde in 36 van de benodigde 76 zetels om een meerderheid te vormen. De motie werd dan ook verworpen.

Droomvlucht
Geert Wilders noemde de Efteling tijdens het indienen van de motie "mijn favoriete pretpark". Hij kan naar eigen zeggen niet wachten om weer een ritje te maken in Droomvlucht. Vooralsnog gokt het kabinet op 11 mei als openingsdatum voor de attractieparken.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be