Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling brengt alsnog fotoboekje uit met nieuwe attracties

18-04-2021, 18.28 uur

De Efteling heeft deze maand een nieuw fotoboekje uitgebracht. Normaal gesproken ontwikkelt het sprookjespark jaarlijks een souvenirboekje met foto's van de belangrijkste attracties. Vanwege de coronacrisis sloeg men in 2020 een jaar over.

Voor reguliere bezoekers vormen de boekjes een tastbare herinnering aan hun dagje uit, terwijl fans de souvenirs gebruiken als verzamelobject. Omdat de Efteling vorig jaar minder bezoekers trok dan verwacht door de coronamaatregelen, duurde het langer voordat de oude boekjes op waren.

Nu presenteert de Efteling alsnog een nieuw fotoboekje, dat 56 pagina's telt. De verdwenen attracties Polka Marina, PandaDroom en de Bob hebben plaatsgemaakt voor De Zes Zwanen, Fabula en Max & Moritz.

Spatschermen
Max & Moritz kreeg een prominente plek: de dubbele familieachtbaan prijkt op de kaft en op uitklappagina's in het hart van het boekje. Op een overzichtsfoto zijn de spatschermen in de wachtrij te zien. Het is de enige expliciete verwijzing naar de coronacrisis in het boekje.

Verder wordt de Winter Efteling niet langer vermeld. Wat ook opvalt, is dat Vrouw Holle, theatershow Caro en het Efteling Golfpark nog steeds een plek hebben in het boekje. Het huisje van Vrouw Holle is eind 2019 gesloopt, Caro wordt sinds maart 2020 niet opgevoerd en het Efteling Golfpark heeft tegenwoordig een nieuwe uitbater en een andere naam: Golfpark De Loonsche Duinen.

Prijs
Daarnaast bevat het fotoboekje nieuwe beelden van onder meer Carnaval Festival en De Oude Tufferbaan. De prijs bleef hetzelfde als de afgelopen jaren: 3,50 euro. Omdat het park voorlopig gesloten is, kan het boekje op dit moment alleen besteld worden via de Efteling-webshop.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be