Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Engelse pretparken houden minuut stilte vanwege begrafenis prins Philip

16-04-2021, 11.15 uur | Reacties

In heel Engeland wordt aanstaande zaterdag een minuut stilte in acht genomen vanwege de begrafenis van prins Philip. Ook diverse pretparken sluiten zich hier bij aan. Alle attracties worden tijdelijk stopgezet.

Prins Philip was de echtgenoot van koningin Elizabeth. Hij stierf vorige week vrijdag op 99-jarige leeftijd in Windsor Castle. Het nabijgelegen Legoland Windsor is één van de parken die zaterdag om 15.00 uur lokale tijd meedoet aan het eerbetoon.

"We nemen net als de rest van het land een minuut stilte in acht om het leven van prins Philip te herdenken", staat op de Facebook-pagina van het park. "Dat betekent dat we attracties en activiteiten pauzeren zodat gasten en personeel hun respect kunnen betuigen."

Verkeersproblemen
De begrafenis vindt plaats op een steenworp afstand van Legoland in St George's Chapel. Vanwege de coronacrisis gaat het om een bescheiden uitvaart met slechts dertig gasten. De wegen blijven gewoon open en het pretpark verwacht daarom geen verkeersproblemen.

Ook Thorpe Park meldt op Facebook dat er een minuut stilte wordt gehouden. "Zo kunnen personeel en gasten hun respect betuigen aan Zijne Koninklijke Hoogheid. We danken u voor het begrip."

Sluiting
Veel Engelse pretparken gingen deze week weer open na een lange coronasluiting. Voorlopig zijn de meeste binnenattracties nog niet toegankelijk. Die volgen waarschijnlijk komende maand.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be