Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nieuwe openingsdatum voor pretparken in België: zaterdag 8 mei

14-04-2021, 19.38 uur

De Belgische pretparken kunnen toewerken naar een nieuwe openingsdatum. Waarschijnlijk mogen de attractieparken in België op zaterdag 8 mei open. Een voorwaarde is dat de coronacijfers de versoepeling toelaten.

Eerder noemden de Belgische regeringen donderdag 1 april als startdatum van het pretparkseizoen. Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen moest die datum uiteindelijk weer geschrapt worden. De parken reageerden toen ontgoocheld.

Voor partijen als Plopsaland, Walibi Belgium, Bobbejaanland en Bellewaerde is het te hopen dat de nieuwe datum wél doorgaat. Het zou in eerste instantie alleen gaan om activiteiten in de openlucht, dus zonder binnenattracties. Op dezelfde dag mogen de Belgische terrassen weer open.

Onderscheid
Gisteren werd bekend dat de Nederlandse pretparken, dierentuinen en musea mogelijk op dinsdag 11 mei open kunnen. In België zijn de dierenparken al maanden geopend. De autoriteiten maken daar onderscheid tussen attractie- en dierenparken.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be