Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kinderen vanaf 5 jaar moeten zich laten testen voor Fieldlab-experiment in de Efteling

15-04-2021, 08.03 uur | ReactiesBeeld: @promenadefotos

Bij de Fieldlab-testdag in de Efteling op zaterdag 24 april moeten bezoekers vanaf 5 jaar zich laten testen. Ook wie al gevaccineerd is tegen het coronavirus, krijgt een wattenstaafje in de neus. In tegenstelling tot eerdere berichten hoeven baby's vooraf niet door een teststraat.

De voorwaarden voor het experiment werden gisteren bekend. Een woordvoerder van de Efteling meldt dat er meermaals met Fieldlab over de eisen gesproken is. Toch ontstond er een misverstand over het testen van baby's.

In een mail aan abonnementhouders viel letterlijk te lezen: "Iedereen die deze dag in het park is, moet getest worden. Dus ook baby's." Dat blijkt nu dus niet te kloppen. Wel geldt er een testverplichting vanaf 5 jaar. "We hebben er alle begrip voor dat mensen niet meedoen als ze hun kind niet willen laten testen", vult de voorlichter aan.

Medewerkers
Naast de test vooraf is het de bedoeling dat alle deelnemers zich op de vijfde dag na het bezoek wederom laten testen bij een testlocatie. Voor Efteling-medewerkers gelden dezelfde regels.

Verder wordt aan de aanwezige bezoekers gevraagd om kwetsbare groepen tot tien dagen na de testdag te mijden, of totdat men op dag vijf negatief getest is. Bij een positieve testuitslag komt er een aanvullende test om te kijken of de betreffende persoon besmet is geraakt ín de Efteling.

24 uur
Een negatieve testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn bij het openen van de Efteling op zaterdagochtend. Testen is mogelijk bij teststraten die zijn aangesloten bij Fieldlab, onder meer in Breda, Haaren en Gorinchem. Er zijn geen kosten aan verbonden. Een afspraak maken kan via de Fieldlab-app.

Tijdens de testdag blijft een groot deel van het park gesloten. Om drukte te simuleren, opent de Efteling slechts elf attracties. Bovendien wordt bewust gewerkt met een beperkte capaciteit, zodat er wachtrijen ontstaan. Bezoekers hoeven zich niet aan de coronaregels te houden: de anderhalve meter afstand mag losgelaten worden. "Dat is de reden dat iedereen zich moet laten testen", aldus de woordvoerder.

Aanmelden
Wie ondanks alle eisen en beperkingen toch interesse heeft om mee te doen met het experiment, kan zich vanaf maandagochtend 19 april aanmelden via de website van de Efteling. De testdag is alleen bedoeld voor abonnementhouders en verblijfsgasten van vakantiepark Bosrijk. Er zijn in totaal achtduizend plekken.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be