Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Demonstranten tegen toegangstests weggestuurd bij ingang Ouwehands Dierenpark

14-04-2021, 22.29 uur

Bij de ingang van Ouwehands Dierenpark zijn vanmiddag enkele actievoerders weggestuurd. Een klein groepje wilde demonstreren tegen een overheidspilot met verplichte toegangstests. Daar werkt de dierentuin deze week aan mee. Bezoekers moeten zich laten testen op het coronavirus voordat ze naar binnen mogen.

De demonstranten - felle tegenstanders van het coronabeleid van de overheid - zien de testdagen als een opmaat naar een testsamenleving. Ze hadden spandoeken bij zich met teksten als "geen geweld, geen lockdown, geen big reset". Een ander spandoek beschuldigde landelijke media van leugens.

Voor de zekerheid riep het dierenpark handhavers en politieagenten op. Die stuurden het groepje uiteindelijk naar het tweede parkeerterrein van Ouwehands, dat niet gebruikt werd. Op die plek mochten de actievoerders een tijdje blijven staan, overigens zonder publiek.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be