Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Testdagen in Ouwehands Dierenpark van start: pandajong weer te bewonderen

14-04-2021, 21.50 uur

Vier testdagen in Ouwehands Dierenpark geven bezoekers de kans om de vorig jaar geboren reuzenpanda Fan Xing met eigen ogen te zien. Het dier kwam op 1 mei 2020 ter wereld, maar werd pas halverwege november gepresenteerd aan het publiek. Enkele weken later moest de dierentuin noodgedwongen dicht.

Sindsdien is het park nog geen enkele dag geopend geweest, tot vandaag. Ouwehands Dierenpark werkt mee aan een pilot met toegangstests. Daarbij zijn alle bezoekers vanaf 12 jaar verplicht om zich vooraf te laten testen op het coronavirus.

Op die manier mag het dierenpark op woensdag 14, donderdag 15 april, zaterdag 17 en zondag 18 april maximaal tweeduizend mensen per dag ontvangen. De coronaregels blijven gewoon gelden: gezelschappen moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden en in binnenlocaties moeten mondkapjes gedragen worden.

Uitverkocht
Zaterdag en zondag zijn uitverkocht, vertelt directeur Robin de Lange aan Looopings. Hoewel de kaartverkoop dus niet teleurstelt, hoopt De Lange dat toegangstests uiteindelijk niet nodig zijn bij een volwaardige heropening.

Het kabinet maakte gisteren bekend dat Nederlandse pretparken en dierentuinen vanaf 11 mei mogelijk weer open kunnen, vooralsnog zonder verplichte test. "Maar 100 procent zekerheid hebben we natuurlijk nog niet", weet de directeur.

Evaluatie
Dat het park vrijdag niet opengaat, blijkt een eis te zijn vanuit de overheid. Men mocht maximaal vier testdagen organiseren, waarvan niet meer dan drie aaneengesloten dagen. Daarbij ging de voorkeur van Ouwehands in ieder geval uit naar een weekend. "Vrijdag zien we nu als een evaluatiedag."

Afgelopen weekend was Avonturenpark Hellendoorn al één dag open met toegangstests. Ouwehands Dierenpark is de eerste dierentuin van Nederland die de poorten opent in 2021. Later deze maand volgen Artis en Diergaarde Blijdorp. Het Limburgse dierenpark GaiaZOO heeft een geplande testdag geannuleerd, net als Toverland.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be