Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Provincie Flevoland zoekt oplossing voor drukte Walibi-weg

14-04-2021, 13.47 uurBeeld: @Gurb01

De provincie Flevoland vraagt ondernemers mee te denken over de bereikbaarheid van Walibi Holland. Op drukke dagen stromen de wegen rond het pretpark geregeld vol. Daarom is een innovatiewedstrijd uitgeschreven om tot een oplossing te komen.

Op drukke zomerdagen en tijdens Lowlands of de Halloween Fright Nights loopt het verkeer rond Walibi Holland regelmatig vast. Volgend jaar organiseert Almere bovendien de Floriade, waardoor er nog meer mensen naar Flevoland zullen komen.

Gevreesd wordt dat de wegen in de provincie daardoor verder dicht zullen slibben. In samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt de provincie Flevoland daarom naar manieren om deze locaties bereikbaar te houden.

Samenwerking
Men zet daarbij niet in op meer asfalt, maar op smartmobility-oplossingen. Data, technologie, nieuwe producten en diensten moeten ervoor zorgen dat het verkeer blijft doorstromen. Ook moet de samenwerking tussen wegbeheerders, dienstverleners en de evenementenlocaties verbeterd worden.

Ondernemers kunnen hun voorstel tot en met 17 mei indienen. Maximaal acht idee├źn worden gehonoreerd met 25.000 euro voor een haalbaarheidsonderzoek. Hoogstens de helft krijgt vervolgens 75.000 euro voor de ontwikkeling van een prototype. De twee overgebleven kandidaten mogen nog eens 200.000 euro besteden aan het verder uitwerken van hun oplossing.

Resultaat
De provincie Flevoland verwacht van ondernemers dat ze hun idee blijven ontwikkelen als de subsidie stopt. Ze mogen het resultaat zelf op de markt brengen.

Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be