Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Kabinet wil toegangstesten verplichten bij pretparken en dierentuinen

13-04-2021, 07.07 uur

Het demissionair kabinet overweegt om Nederlandse pretparken en dierentuinen over een tijdje open te stellen mét een verplichte toegangstest. Dat melden bronnen in de politiek aan BNR Nieuwsradio. In dat geval moeten alle bezoekers van 12 jaar en ouder vooraf een afspraak maken bij een teststraat.

Op dit moment werken enkele parken mee aan een pilot met toegangstests van de overheid. Afgelopen weekend ging Avonturenpark Hellendoorn open voor personen met een negatieve coronatest van maximaal veertig uur oud, de komende weken komen onder meer Ouwehands Dierenpark, Artis en Madurodam aan de beurt.

De overheid ziet die werkwijze nu als de oplossing om de zogeheten doorstroomlocaties op korte termijn weer in gebruik te nemen, weet de radiozender. Mochten er versoepelingen komen voor de sector, dan zal in eerste instantie gekeken worden naar het verplichten van de tests.

Persconferentie
Burgemeesters van de grote steden hameren al weken op het heropenen van de buitenlocaties, zoals dierentuinen en terrassen. Hun roep werd de afgelopen dagen luider. Vanavond geven Mark Rutte en Hugo de Jonge opnieuw een coronapersconferentie over het verlengen van de maatregelen en eventuele versoepelingen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be