Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Oud-directeur Efteling start eigen adviesbureau

12-04-2021, 10.23 uur

De voormalig parkdirecteur van de Efteling heeft een eigen bedrijf opgestart. Firma's die op zoek zijn naar advies op het gebied van recreatie, kunnen voortaan aankloppen bij Coen Bertens Consultancy: het nieuwe consultancybureau van oud-Efteling-directeur Coen Bertens.

Bertens vertrok in februari bij de Efteling na een dienstverband van 23 jaar. "Nu is het tijd om de opgedane kennis en ervaring te delen", schrijft hij op zijn website. Daar worden ook een aantal projecten opgesomd die gerealiseerd zijn onder leiding van Bertens, waaronder de attracties Joris en de Draak, Baron 1898, Symbolica en Max & Moritz.

Verder benoemt hij drie belangrijke successen: de stijging van het bezoekersaantal van 4,4 miljoen in 2014 naar 5,2 miljoen in 2019, de daling van de gemiddelde wachttijden bij de attracties met 7 procent in die periode en een prijs voor het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland.

Capaciteit
Bertens gaf afgelopen najaar al aan dat hij niet meer op zoek is naar een fulltime functie bij een attractiepark. Hij kan wel voor andere klussen gevraagd worden, zoals het geven van workshops, het opzetten van strategiesessies, het begeleiden van projecten, het maken van stappenplannen en het verhogen van capaciteit van attracties, eetgelegenheden en winkels.

"Coen Bertens Consultancy is onafhankelijk en beschikt over jarenlange ervaring en expertise op het gebied van financiƫn, operationeel- en projectmanagement", valt te lezen op de site. "Maak een afspraak en zet een eerste stap op weg naar succes."

Opgevolgd
Bertens werd bij de Efteling opgevolgd door Nicole Scheffers, die als directielid eerder verantwoordelijk was voor de hotels en resorts. De verblijfsaccommodaties zijn nu ondergebracht bij commercieel en creatief directeur Koen Sanders.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be