Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn koos voor draak uit Toverland

21-04-2021, 20.36 uur

De boosaardige ijsdraak bij Toverland-achtbaan Fenix heeft sinds kort een broertje. In Avonturenpark Hellendoorn is tegenwoordig een draak te vinden die wel héél erg lijkt op de draak in het Limburgse attractiepark. Dat heeft een reden: beide figuren werden vervaardigd door hetzelfde bedrijf.

Avonturenpark Hellendoorn gaf de oude achtbaan Tornado afgelopen winter een opknapbeurt. Eén van de nieuwe onderdelen is een opvallend beeld van een draak. Wie goed oplet, ziet dat het monster dezelfde vorm heeft als de drakenkop die sinds 2019 gebruikt wordt bij wing coaster Fenix in Toverland.

Bij Toverland moet men dan ook vreemd hebben opgekeken toen beelden van de Hellendoorn-draak naar buiten kwamen. De Fenix-draak werd enkele jaren geleden speciaal ontworpen en vervaardigd voor het park in Sevenum.

Avontuurlijk
Avonturenpark Hellendoorn is zich in ieder geval van geen kwaad bewust. "Wij hebben uit de catalogus van onze leverancier een bestaand artikel besteld", reageert een woordvoerder in gesprek met Looopings. "Soms laten we deze artikelen nog aanpassen om ze extra avontuurlijk te maken."

Dat is ook gebeurd bij de drakenkop, aldus de Hellendoorn-voorlichter. "We hebben er een gesloten kop van gemaakt, de hoorns laten aanpassen, kettingen geplaatst, de kleuren bepaald en er zijn twee klauwen aan toegevoegd, als maatwerk. Zo is Balagos ontstaan. We zijn erg blij met het eindresultaat."

Vervolgstappen
De vraag blijft wel: mogen andere pretparken die basisvorm zomaar gebruiken, zonder toestemming van Toverland? Een woordvoerster van Toverland kan daar nog niet op ingaan. Ze wil alleen kwijt dat het park op de hoogte is van het bestaan van de Overijsselse draak. Over eventuele vervolgstappen is nog niets bekend.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be