Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Foto's: Oldtimers in Avonturenpark Hellendoorn vernieuwd

11-04-2021, 11.38 uur | Reacties

De 44 jaar oude oldtimerbaan van Avonturenpark Hellendoorn is afgelopen winter opgeknapt. Eerder was er tijdens een ritje in de Oldtimers weinig te zien, op bomen en planten na. Nu komen passagiers verschillende boerderijdieren tegen.

De route doorkruist enkele natuurgebiedjes, zoals de Hellendoornse Waterplas en het Hellendoornse Bos. Daar zijn beelden van onder meer ganzen, herten, koeien en schapen te vinden. Verder passeren de klassieke T-Fordjes een rij brievenbussen met namen van de personages in de attractie.

Voorbeelden zijn Hennie de Kalkoen, Happy de Pony, Sikkie de Geit en Sjonnie de Mol. De rit eindigt met een uitgestrekte groene weide. Daar staan boerderijdieren als geiten en kippen.

Cartoonstijl
De figuren zijn afkomstig uit de catalogus van decoratiefirma Themebuilders. Dezelfde beelden verschenen eerder in veel andere parken, waaronder Fort Fun Abenteuerland, Freizeit-Land Geiselwind en Freizeitpark Traumland in Duitsland en Bagatelle in Frankrijk.

De familieattractie, gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides, stamt uit 1977.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be