Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Plopsa-directeur vreest voor pedofielen: 'We zijn alert als mannen alleen komen'

11-04-2021, 09.30 uur

De Plopsa-parken houden afgezonderde mannelijke bezoekers scherp in de gaten uit angst voor pedofielen. Dat vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in een interview met het Vlaamse dagblad De Tijd.

Voor pedofiele bezoekers is Van den Kerkhof als de dood, meldt de krant. "We zijn alert als mannen alleen het park binnenkomen", aldus de Plopsa-baas. "We kijken of ze aansluiten bij een groep. Als ze ergens alleen gaan zitten met zicht op de speeltuin gaan we met hen praten. Meestal volstaat dat om hen het park te doen verlaten."

Jaren geleden bleek dat een veroordeelde pedofiel maandenlang in Plopsaland heeft kunnen werken. Het park had hem zes maanden de tijd gegeven om een bewijs van goed gedrag in te leveren. Toen na een half jaar bleek dat hij dat niet kon laten zien, moest het personeelslid vertrekken.

Bureaucratie
Volgens Van den Kerkhof wordt het probleem verergerd door de bureaucratie in België. "Het probleem is dat die attesten niet actueel genoeg zijn, omdat de juridische procedures in dit land zo lang lopen."

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be