Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Gemeente Emmen schiet verlieslijdend Wildlands te hulp met 1,2 miljoen euro

09-04-2021, 14.50 uur

De gemeente Emmen komt dierenpark Wildlands opnieuw financieel tegemoet. Het Drentse dierenpark ontvangt 1,2 miljoen euro van de gemeente om de klap van de coronacrisis op te kunnen vangen. 881.000 euro van het bedrag is bedoeld voor het dekken van onvoorziene kosten.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het implementeren van de coronamaatregelen en het inzetten van extra personeel. De gemeente hoeft dit keer niet zelf de portemonnee te trekken: het geld komt uit een potje van zo'n 7 miljoen euro dat de rijksoverheid voor Emmen beschikbaar heeft gesteld.

Verder is besloten om 295.000 euro aan huur kwijt te schelden. Uit een landelijk steunpakket van 39 miljoen euro, bedoeld voor Nederlandse dierentuinen, ontvangt het park 2,8 miljoen euro. Dat moet nog verrekend worden met loonkosten die de overheid heeft vergoed.

Verlies
Wildlands lijdt al jaren verlies. In 2019 nam de gemeente Emmen de leningen van het park over. Vorig jaar werd bekend dat de dierentuin vanwege de coronaproblematiek 5,5 miljoen euro extra mocht lenen. Ook kreeg men uitstel van betaling.

2020 had een winstgevend jaar moeten worden, maar door de coronavirus werd die doelstelling niet gehaald. Het bezoekersaantal daalde van 930.000 in 2019 naar 558.000 in 2020. Door capaciteitsbeperkingen en drie sluitingen werd er zo'n 8 miljoen euro minder omgezet dan begroot.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be