Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Salaris van Artis-directeur ter discussie in Amsterdamse gemeenteraad

10-04-2021, 18.47 uur | Reacties

In de Amsterdamse gemeenteraad wordt verbaasd gereageerd op het salaris van de directeur van Artis. Dierentuinbaas Rembrandt Sutorius ontving in 2019 een inkomen van 204.001 euro. Dat bedrag ligt boven de Wet Normering Topinkomens (WNT).

Aan die wet moeten bedrijven zich houden als ze subsidie krijgen van de gemeente Amsterdam. De lokale fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) stelde vragen over de kwestie aan het college van burgemeester en wethouders.

PvdD-fractievoorzitter Johnas van Lammeren suggereert dat de gemeente de subsidie van 2019 kan terugvragen aan Artis, vanwege het overtreden van de regels. Maar volgens Joop Saan, voorzitter van de raad van toezicht van het dierenpark in de hoofdstad, is er geen sprake van een probleem.

Diskrediet
Hij laat in een verklaring weten dat de hoogte van het salaris in 2019 te maken had met een verplichte fiscale bijtelling in verband met het gebruik van de dienstwoning door directeur Sutorius. "Wij betreuren het dat Artis in diskrediet wordt gebracht door de berichtgeving in de media", aldus Saan.

De commotie komt op het moment dat Artis onder vuur ligt vanwege het willen verlagen van de lonen van oudere personeelsleden. Het park poogde om het inkomen van 23 werknemers naar beneden bij te stellen. Vakbond FNV stapte naar de rechter en kreeg afgelopen week gelijk.

Bevroren
Volgens het Artis-bestuur zit de dierentuin flink in de financiƫle problemen door de coronacrisis. Vorige maand werd bekend dat een steuncampagne voor het park 1,3 miljoen euro heeft opgeleverd. Alle salarissen - ook die van Sutorius - zijn in 2021 bevroren.

Meer Artis
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be