Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tatzmania Löffingen

Tientallen apen ontsnapt uit Duitse dierentuin

08-04-2021, 18.59 uur

In een Duits dieren- en attractiepark zijn vanmiddag enkele tientallen apen ontsnapt. Door werkzaamheden bij het apenverblijf van Tatzmania Löffingen wist een grote groep berberapen te ontkomen. Ruim twintig dieren kozen rond 13.30 uur het hazenpad.

In eerste instantie trokken ze naar een nabijgelegen woonwijk. Even later werden de apen aangetroffen aan de rand van een bosgebied naast het park. Het lukte verzorgers om de apen te vangen met behulp van voedsel.

Volgens de politie was er geen sprake van een dreigende situatie. Niemand raakte gewond.

Hekwerk
Berberapen worden gezien als ongevaarlijke en schuwe dieren. Wel zijn ze erg nieuwsgierig. In het verleden zijn er dan ook al vaker apen ontsnapt. Om die reden wordt hun verblijf momenteel gerenoveerd. Een hekwerk maakt plaats voor betonnen wanden van drie meter hoog.

In Tatzmania Löffingen, gelegen in het zuiden van Duitsland, zijn zowel attracties als dieren te vinden. Vanwege de coronamaatregelen is momenteel alleen het gedeelte met dieren geopend.

Meer Tatzmania Löffingen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be