Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Moord en doodslag bij decoratiebedrijf voor pretparken

09-04-2021, 11.13 uur

Achter de schermen van een decoratiebedrijf voor pretparken heeft zich in februari een groot drama afgespeeld. Een ex-topman van het Spaanse Rocas & Design schoot zijn vroegere compagnon dood en pleegde vervolgens zelfmoord.

De 62-jarige José Antonio bezocht op 10 februari het huis van Francisco Javier (52). Hij schoot hem neer en liet zijn voormalige zakenpartner achter in een plas bloed. Javier overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Antonio wilde zelfmoord suggereren door een pistool naast Javier neer te leggen. De kogel die door Javiers hoofd ging was echter van een ander kaliber, zo bleek uit politieonderzoek.

Antonio ging vervolgens naar huis en beroofde zichzelf van het leven met het wapen dat hij eerder gebruikte om Javier te vermoorden.

Depressie
Daarmee kwam een tragisch einde aan een langslepend conflict. De ex-vrouw van Antonio heeft vorig jaar zomer samen met Javier uit Rocas & Design gewerkt. Antonio raakte vervolgens in een depressie. Therapie bij een psycholoog kon het koningsdrama dus niet verhinderen.

Rocas & Design is een belangrijke speler in pretparkland. Het bedrijf verzorgde decoraties voor namen als Attractiepark Slagharen, Walibi Belgium, Bobbejaanland, Plopsa Coo, Movie Park Germany, Heide Park, Parc Astérix, Puy du Fou, PortAventura World en Legoland Billund. Twee dagen voor de moord sloot Javier nog een contract met Disneyland Paris, waarmee hij ook al eerder samenwerkte.

Salarissen
Het rommelt al jaren bij Rocas & Design. Volgens een oud-werknemer wordt personeel regelmatig uitgescholden of zonder uitleg op straat gezet. Ook zouden salarissen niet altijd betaald worden. Door de coronacrisis is het bedrijf bovendien in zwaar weer terechtgekomen.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be