Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling komt met eigen Fieldlab-testdag op zaterdag 24 april

06-04-2021, 19.08 uur

De Efteling gaat eind deze maand één dag open voor een beperkt publiek. Op zaterdag 24 april vindt in het Brabantse sprookjespark een Fieldlab-testdag plaats. Daarbij zijn achtduizend bezoekers welkom. Zij moeten zich vooraf én na afloop laten testen op het coronavirus.

Op die manier willen de autoriteiten in kaart brengen of attractieparken weer veilig open kunnen met minder beperkende maatregelen dan gebruikelijk.

"Het is voor ons enorm leerzaam om te ervaren onder welke voorwaarden we de anderhalve meter in de praktijk kunnen loslaten en zijn dan ook benieuwd naar de onderzoeksresultaten", meldt Efteling-directeur Fons Jurgens.

Abonnementhouders
Voor het Fieldlab-experiment worden geen tickets verkocht. De Efteling gaat abonnementhouders en verblijfsgasten uitnodigen om deel te nemen. Zij moeten dan vooraf akkoord gaan met de voorwaarden. Eén daarvan is dat men alleen toegang krijgt met een negatieve coronatest van maximaal 24 uur oud.

"Het is voor ons meer dan vanzelfsprekend dat we voor deze pilot onze meest trouwe bezoekers als eersten uitnodigen", zegt directeur Jurgens daarover. "Zij zijn loyaal aan ons gebleven terwijl wij maandenlang gesloten waren."

Hellendoorn
De Fieldlab-dag in de Efteling staat los van experimenten in andere Nederlandse pretparken en dierentuinen, tussen 10 en 21 april. Daar doen onder meer Avonturenpark Hellendoorn, Diergaarde Blijdorp, Artis, Ouwehands Dierenpark, Madurodam en GaiaZOO aan mee. Zij hanteren wel de reguliere coronaregels.

Eigenlijk wilden Walibi Holland en Attractiepark Slagharen ook een eigen Fieldlab-dag. Die parken vallen nu buiten de boot. Op het evenemententerrein van Walibi vonden eerder al wel twee Fieldlab-festivals plaats.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be