Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlandse pretparken en dierentuinen paar dagen open voor bezoekers met negatieve sneltest

06-04-2021, 18.28 uur

Verschillende Nederlandse attractie- en dierenparken openen deze maand enkele dagen de poorten, als onderdeel van een pilot. Het aantal beschikbare tickets per dag is zeer beperkt. Vooraf aanmelden is verplicht. Bovendien moeten bezoekers bij de ingang een negatief sneltestbewijs tonen.

De volgende parken doen één of meerdere dagen mee aan de landelijke proef: Avonturenpark Hellendoorn, Ouwehands Dierenpark, Toverland, Artis, Madurodam, Madame Tussauds Amsterdam, Heineken Experience, GaiaZOO en Diergaarde Blijdorp.

De testdagen moeten uitwijzen in hoeverre een heropening mogelijk is als alle bezoekers van 12 jaar en ouder zich hebben laten testen op het coronavirus. Daarvoor zijn speciale gratis teststraten ingericht. Aanmelden kan via de website testenvoortoegang.nl.

Directeur
Vorige week sprak de directeur van Ouwehands Dierenpark zich nog uit tegen het gebruik van toegangstests. "Wij willen het nu eigenlijk ook liever niet", zei hij.

Entreekaarten gaan binnenkort in de verkoop. Dat regelen de parken zelf via hun eigen marketingkanalen. Het bezoekersaantal per dag varieert tussen honderd en vijfduizend personen. Voor de pilots werken de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken en Klimaat met elkaar samen.

Efteling
Verder is er op 24 april een apart Fieldlab-evenement in de Efteling, met een andere opzet. Daar zijn alleen abonnementhouders en verblijfsgasten welkom, op uitnodiging. Er gelden dan minder strenge coronaregels.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be