Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Miniatur Wunderland Hamburg

Miniatuurpretpark breekt bizar wereldrecord met modeltrein

06-04-2021, 09.13 uur

Miniatur Wunderland Hamburg in Duitsland heeft een bizar wereldrecord te pakken. Medewerkers van de miniatuurwereld ontwikkelden een enorm modelspoor met een treintje dat tegen glazen tikt. Doordat de glazen gevuld zijn met verschillende hoeveelheden water, klinkt tijdens het rijden een muzieknoot.

Zo ontstond de langste melodie ooit gespeeld door een modeltrein, bestaand uit 2840 noten. De prestatie is officieel geregistreerd als een Guinness World Record. Een YouTube-video toont het eindresultaat en de making-of.

De makers kozen voor twintig klassieke melodieën van componisten als Mozart, Beethoven, Bach en Vivaldi. Er was een treinbaan voor nodig met een lengte van maar liefst 211 meter. Eén ronde duurt zes minuten.

Kerstlied
De werknemers van Miniatur Wunderland Hamburg vervelen zich niet tijdens de lockdown. In december kwam al een filmpje naar buiten waarop te zien is dat een modelvliegtuig kerstlied Jingle Bells speelt, met behulp van flessen water.Meer Miniatur Wunderland Hamburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be