Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Miniatur Wunderland Hamburg

Miniatuurpretpark breekt bizar wereldrecord met modeltrein

06-04-2021, 09.13 uur | Reacties

Miniatur Wunderland Hamburg in Duitsland heeft een bizar wereldrecord te pakken. Medewerkers van de miniatuurwereld ontwikkelden een enorm modelspoor met een treintje dat tegen glazen tikt. Doordat de glazen gevuld zijn met verschillende hoeveelheden water, klinkt tijdens het rijden een muzieknoot.

Zo ontstond de langste melodie ooit gespeeld door een modeltrein, bestaand uit 2840 noten. De prestatie is officieel geregistreerd als een Guinness World Record. Een YouTube-video toont het eindresultaat en de making-of.

De makers kozen voor twintig klassieke melodieën van componisten als Mozart, Beethoven, Bach en Vivaldi. Er was een treinbaan voor nodig met een lengte van maar liefst 211 meter. Eén ronde duurt zes minuten.

Kerstlied
De werknemers van Miniatur Wunderland Hamburg vervelen zich niet tijdens de lockdown. In december kwam al een filmpje naar buiten waarop te zien is dat een modelvliegtuig kerstlied Jingle Bells speelt, met behulp van flessen water.Meer Miniatur Wunderland Hamburg
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be