Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Dagje Duitse dierentuin? Nederlanders hebben testbewijs nodig

06-04-2021, 09.44 uur

Nederlanders die een dagje naar een Duitse dierentuin willen, moeten vanaf vandaag een negatieve coronatest kunnen tonen. Dat is het gevolg van Duitse overheidsregels. Nederland is nu aangeduid als een gebied met een hoog risico op corona, vanwege het toegenomen aantal besmettingen.

In Duitsland zijn de pretparken gesloten, maar de meeste dierenparken niet. Hoewel de autoriteiten het ten zeerste afraden om de grens over te gaan voor recreatieve doeleinden, geldt er strikt gezien geen verbod.

Wel is er een quarantaine- en registratieplicht. Die vervalt echter als een bezoek aan Duitsland korter dan 24 uur duurt. De Nederlandse overheid vraagt reizigers die terugkeren wel om tien dagen in quarantaine te gaan.

Grenscontroles
Door de aangescherpte regels moet iedereen die Duitsland binnenkomt nu een recente negatieve testuitslag kunnen laten zien. Er komen vooralsnog geen strenge grenscontroles. Wel kan de Duitse politie steekproefsgewijs Nederlanders langs de kant zetten.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be