Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Belgische media duiken op drukte in dierenpark Pairi Daiza

04-04-2021, 23.27 uur | Reacties

Is het tijdens het paasweekend te druk in het Belgische dierenpark Pairi Daiza? Verschillende Vlaamse media suggereren van wel. Op de websites van dagbladen Het Laatste Nieuws en De Morgen verschenen foto's waarop te zien is dat groepen bezoekers geen afstand van elkaar houden.

De attractieparken in België mogen niet open, maar dierentuinen wel. Zelfs toen de landelijke coronaregels onlangs strenger werden, kwamen er geen extra maatregelen voor dierenparken. Onbegrijpelijk, vinden de pretparken.

Zij zullen dan ook met verontwaardiging kijken naar de foto's van groepsvorming in de Waalse dierentuin. "Beelden vanuit Pairi Daiza zullen wel de wenkbrauwen doen fronsen", valt te lezen op nieuwssite HLN. Men spreekt over "opvallende drukte".

Te veel volk
"Er zijn beelden opgedoken waarop duidelijk te zien is dat er te veel volk dicht bij elkaar staat", meldt De Morgen. "Er wordt niet overal rekening gehouden met social distancing."

Volgens een voorlichtster van het park zorgen de foto's voor "een vertekend beeld van de realiteit". De woordvoerster beweert dat alle coronaregels wel degelijk werden nageleefd.Meer Pairi Daiza
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be