Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: Disneyland Paris verwijdert raketjesmolen Orbitron

04-04-2021, 10.23 uurBeeld: @Bieresnparks

Disneyland Paris heeft de iconische raketjesmolen Orbitron verwijderd voor groot onderhoud. Van de familieattractie in themagebied Discoveryland is momenteel bijna niets meer over. Dat is te zien op luchtfoto's van Twitter-account Bieres'n'parks.

Alleen de futuristische rotsen ernaast staan nog overeind. Om de attractie heen zijn bouwschuttingen neergezet. Hoelang de werkzaamheden gaan duren, is niet duidelijk. Disneyland heeft de onderhoudsbeurt niet vooraf aangekondigd.

Het pretparkresort is al maanden dicht vanwege de coronacrisis. Een heropening lijkt nog ver weg.

Planeten
Orbitron stamt uit 1992, het openingsjaar van Disneyland Paris. De molen bestaat uit twaalf raketjes voor twee personen, met in het midden een stelsel van draaiende planeten. Op dit moment wordt de naastgelegen darkride Buzz Lightyear Laser Blast ook opgeknapt.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be