Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: Disneyland Paris verwijdert raketjesmolen Orbitron

04-04-2021, 10.23 uur | ReactiesBeeld: @Bieresnparks

Disneyland Paris heeft de iconische raketjesmolen Orbitron verwijderd voor groot onderhoud. Van de familieattractie in themagebied Discoveryland is momenteel bijna niets meer over. Dat is te zien op luchtfoto's van Twitter-account Bieres'n'parks.

Alleen de futuristische rotsen ernaast staan nog overeind. Om de attractie heen zijn bouwschuttingen neergezet. Hoelang de werkzaamheden gaan duren, is niet duidelijk. Disneyland heeft de onderhoudsbeurt niet vooraf aangekondigd.

Het pretparkresort is al maanden dicht vanwege de coronacrisis. Een heropening lijkt nog ver weg.

Planeten
Orbitron stamt uit 1992, het openingsjaar van Disneyland Paris. De molen bestaat uit twaalf raketjes voor twee personen, met in het midden een stelsel van draaiende planeten. Op dit moment wordt de naastgelegen darkride Buzz Lightyear Laser Blast ook opgeknapt.

Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be