Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Strengere controle op Duinrell-terrein na mishandeling

03-04-2021, 10.52 uur

De toegangscontrole bij het vakantiepark van Duinrell wordt aangescherpt. Aanleiding is een incident met asielzoekers eind vorige maand. Op een gedeelte van het Duinrell-terrein worden momenteel honderden vluchtelingen opgevangen.

Vorige week moest de politie 's nachts uitrukken vanwege een mishandeling. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Bij het voorval was iemand betrokken die niet meer op het terrein woont, zo bleek later.

"Het COA verscherpt de toegangscontrole zodat er geen onbevoegden meer op het terrein kunnen komen", vertelde burgemeester Leendert de Lange donderdag tijdens een raadsvergadering waar het Leidsch Dagblad over bericht.

Verantwoord
De burgemeester benadrukte nogmaals dat Duinrell de lucratieve samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) momenteel niet kan missen. Door de coronacrisis zit het Wassenaarse attractiepark in financiële moeilijkheden. "Duinrell heeft het nodig om overeind te blijven. Maar dan moet het wel veilig en verantwoord zijn."

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be