Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Eerste ontwerpen voor Super Wings-gebied in Pools Plopsa-park

02-04-2021, 09.14 uur

Het Poolse pretpark Majaland Kownaty, onderdeel van de Plopsa Group, opent komende zomer een themagebied rond animatieserie Super Wings. Nieuwe tekeningen laten zien hoe het parkdeel eruit komt te zien.

De ontwerpen tonen de grote waterspeelplaats Aqua Team Playground, met waterglijbanen, een kantelende emmer en speeltoestellen. De uitbreiding is vormgegeven als een vliegveld met landingsbanen, een verkeerstoren en propellers.

Verder wordt in het gebied een 22 meter hoge interactieve vliegtuigmolen van de Duitse fabrikant Gerstlauer gebouwd. Die gaat Jett Fly heten. Een soortgelijke attractie staat sinds 2015 in het Duitse Plopsa-park Holiday Park, onder de naam Sky Fly.

Vliegtuigjes
Eetgelegenheid World Aircraft Snack maakt het Super Wings-gedeelte compleet. De gelijknamige tv-serie draait om vliegtuigjes die pakketjes bezorgen. In Duitsland is het programma erg populair. Eén van derde van de bezoekers van het Poolse pretpark komt uit Duitsland.

Majaland Kownaty groeit snel. Sinds de opening in 2018 werd het park al uitgebreid met een grote houten achtbaan (2019) en een buitengebied met Wickie de Viking-attracties (2020). Het project wordt grotendeels gefinancierd door het Nederlandse bedrijf Momentum Capital.Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be