Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Directeur Ouwehands Dierenpark over toegangstesten: 'Liever niet'

01-04-2021, 17.29 uur

Robin de Lange, directeur van Ouwehands Dierenpark, ziet het niet zitten om bezoekers te verplichten een coronatest te doen. De overheid werkt aan verschillende experimenten voor de recreatiesector, waarbij testpersonen alleen toegang krijgen tot een pretpark of dierentuin met een negatief testbewijs. Volgens De Lange kan de branche ook goed zonder.

"Natuurlijk willen we open", vertelde de dierentuinbaas woensdag in talkshow Op1. "Er wordt nu gesproken over gasten eerst een test laten doen. Als ze dan negatief zijn, kunnen ze komen. Dan heb je eigenlijk iedereen negatief in je park."

Ouwehands Dierenpark voelt er weinig voor. "Het past eigenlijk helemaal niet bij gastvriendelijkheid. Maar als het een compromis is, zolang het duurt, dan moeten we maar."

Afschrikken
De Lange staat open voor de experimenten, maar houdt er wel rekening mee dat dergelijke strenge voorwaarden potentiële bezoekers kunnen afschrikken. "Ik denk dat er best een testbereidheid is, maar er zullen ook een hoop mensen zeggen: liever niet. En wij willen het nu eigenlijk ook liever niet."

Hoe de proefdagen in de dierentuinen en pretparken er precies uit komen te zien, moet binnenkort duidelijk worden. Namens de attractieparken hebben de Efteling, Walibi Holland en Slagharen zich aangemeld.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be