Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

1 aprilgrap Efteling: attractiepark gaat maaginhoud van bezoekers controleren

01-04-2021, 09.13 uur | Reacties

De Efteling heeft dit jaar veel werk gemaakt van een 1 aprilgrap. In een uitgebreide video wordt een nieuw concept gepresenteerd: het VOMIT-protocol. Het attractiepark zegt te werken aan een techniek om het braakrisico bij bezoekers zo veel mogelijk te beperken.

Daarom mogen waaghalzen voortaan alleen gebruikmaken van een achtbaan nadat hun maaginhoud gecontroleerd is door een medewerker. Het park zet daarvoor speciale scanapparatuur in. Het protocol zou ontwikkeld zijn in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven.

Wie tóch direct in een attractie wil, kan daarvoor terecht in een speciale VOMIT-ruimte. Bezoekers kunnen daar hun maaginhoud preventief legen. Ook opiniepeiler Maurice de Hond werkte aan de grap mee. "Met dit protocol kan de Efteling weer veilig open", beweert hij in het filmpje.Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be