Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fårup Sommerland

Deens pretpark op 1 april: nieuwe achtbaan staat in het teken van gigantische penis

01-04-2021, 10.02 uur

Het Deense pretpark Fårup Sommerland komt met een gewaagde 1 aprilgrap. Een nieuwe achtbaan in het attractiepark zou in het teken staan van John Dillermand, een controversiële tv-serie over een man met de langste penis ter wereld.

"We kunnen het niet langer geheimhouden", meldt het park op Facebook. "Hier is dé nieuwigheid van dit jaar: John Dillermand - The Ride!" Het zou gaan om "de langste rollercoaster in Fårup Sommerland tot nu toe, met een baanlengte van meer dan 1 kilometer".

John Dillermand, letterlijk vertaald John de Piemelman, is een kinderserie op de Deense publieke omroep. Het hoofdpersonage, uitgevoerd als kleipoppetje, heeft een meterslang rood-wit gestreept geslachtsdeel. Eerder dit jaar zorgde het tv-programma nog voor internationale opschudding. Critici lieten weten het concept ongepast te vinden voor een jong publiek.

Gefotoshopt
De fictieve achtbaan in Fårup Sommerland werd vormgegeven als de penis uit de serie, met een rood-wit kleurenpatroon. In werkelijkheid toont het park een gefotoshopte bouwfoto van de familieachtbaan Saven, die al vorig jaar openging.

Meer Fårup Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be