Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park moet ijsbeelden laten smelten: 'Triest en deprimerend'

29-03-2021, 12.49 uur

Een ijsbeeldententoonstelling in Europa-Park komt tot een triest einde. Eigenlijk had het Duitse pretpark bezoekers in het winterseizoen willen trakteren op een expositie met dertig verschillende ijssculpturen. Toen dat vanwege corona niet doorging, zou de tentoonstelling in het voorjaar openen. Ook dat is nu geen optie meer.

Europa-Park gaat definitief niet open met Pasen. Om die reden worden de kostbare ijsbeelden ontdooid. "De hoge kosten voor de koeling kunnen niet doorgaan", meldt het park in een persbericht. "De elektriciteit wordt uitgeschakeld en de sculpturen smelten weg."

Vijftig ijskunstenaars hebben zes weken lang aan de sculpturen gewerkt. Het attractiepark investeerde naar eigen zeggen 450.000 euro in de bouw en het onderhoud van de expositie. De beelden, waar tweehonderd ton ijs voor werd gebruikt, stonden in het teken van het 45-jarig bestaan van Europa-Park.

Hoop smelt weg
In het ijzige winterlandschap was het permanent 8 graden onder nul. Europa-Park-eigenaar Roland Mack beschrijft de smeltende beelden als "een triest symbool voor de huidige situatie". "Hoop smelt weg als ijs in de zon."

Een woordvoerder noemt het "een triest en deprimerend schouwspel". "Onze altijd vrolijke mascottes verliezen hun glimlach. De kindervrienden, gevangen in ijs, worden ontdooid en zakken langzaam in elkaar."Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be